Har du problem med att hitta dina köksartiklar när du behöver dem? Verkar det som om ditt skafferi och dina skåp aldrig är i ordning? Att skapa struktur i ditt kök kan vara en skrämmande uppgift, men om du följer dessa 6 enkla steg kan du ha en organiserad och effektiv matlagningsmiljö på väg.

1. Gör en lista över dina mål: Innan du börjar organisera ditt kök, ta dig tid att skriva ner vad du vill uppnå. Letar du efter mer lagringsutrymme? Behöver du bättre tillgång till ofta använda föremål? Skriv ner allt och ha det i åtanke när du går igenom stegen nedan.

2. Rensa upp i röran: Innan du kan börja organisera ditt kök måste du först bli av med alla onödiga saker som tar upp värdefull plats. Sortera lådor och hyllor och släng allt som inte hör till eller inte behövs.

3. Dela och erövra: När röran är borta är det dags att dela in i kategorier. Använd korgar, hinkar eller andra organiseringsmedel för att dela in saker i olika grupper efter hur ofta de används och hur mycket utrymme de kräver.

4. Märk allt: Om du märker dina behållare och hyllor blir det lättare att hitta de saker du behöver. Du kan också använda olika färger för varje kategori av föremål så att du snabbt kan identifiera vad som är var. Du kan få mer inspiration på designmedomtanke.se.

5. Använd vertikalt utrymme: Använd alla tillgängliga ytor i ditt kök genom att installera krokar och pinnar på väggar eller dörrar för att hänga upp redskap som spatlar, vispar och slevar. På så sätt kan du hålla dem inom räckhåll men utanför bänkskivorna.

6. Investera i förvaringslösningar: Om du har begränsat med utrymme i lådor och skåp kan du överväga att investera i några ytterligare förvaringslösningar. Det finns många olika alternativ att välja mellan, t.ex. stapelbara behållare och roterande karuseller.