Wordfeud har funnits i många år och ett stort antal spelare har därför haft gott om tid på sig att fullända sina strategier. Med detta i åtanke är det inte det enklaste att vinna över erfarna spelare, men visst finns det fortfarande tips som kan underlätta avsevärt. Om du redan idag vill börja vinna i Wordfeud, fortsätt att läsa och prova på nedannämnda tips!

Så här bildar du bra ord

Att bilda ett bra ord i Wordfeud går ut på att du skapar långa ord som består av värdefulla bokstäver. Vad är det dock som bestämmer huruvida en bokstav är värdefull eller inte? Jo, det har att göra med hur ofta du ser bokstaven inom det svenska språket. A, E, N och T används flitigt i svenskan, och därför ger de bara ett poäng i Wordfeud. Å andra sidan är det sällan att du stöter på ord på C, X och Z, så dessa bokstäver är värda hela åtta poäng.

Några ord som innehåller bokstaven C lyder som följande:

  • Nyckel
  • Cykel
  • PC
  • CD
  • Däck
  • Hack
  • Lock
  • Usch
  • Äsch

Dessa är bara några få exempel, men om du flitigt använder ord som antingen innehåller C, X eller Z kan du snabbt och enkelt samla på dig poäng nästa gång du spelar Wordfeud.

Kom ihåg att placera brickorna rätt

Det är inte bara viktigt att orden innehåller sällsynta bokstäver, utan också att orden placeras ut på rätt plats på Wordfeud-spelplanen. Alla rutor ser nämligen inte likadana ut: det finns särskilda bonusrutor som du bör hålla utkik efter. DL är en ruta vars förkortning står för Double Letter. En bokstav som placeras på DL är plötsligt värd dubbelt så många poäng. Om den placeras på TL (Triple Letter) är det trefaldig poäng som gäller.

En ytterligare viktig bonusruta är DW, eller Double Word. Så länge en av bokstäverna i ordet rör vid den här rutan kommer hela ordet att vara värt dubbelt så många poäng. Detta betyder då givetvis att TW (Triple Word) ser till så att hela ordet tredubblas i värde. Om du då har valt att lägga de mycket värdefulla bokstavsbrickorna på just dessa rutor kan du förvänta dig en fantastisk poängboost.

Bra att veta

För att ta reda på mer exakt vilka ord du kan bilda när du spelar Wordfeud behöver du inte titta längre än till SAO. Det här är en förkortning för Svenska Akademiens Ordlista, och det är just den här ordlistan som används när det bestäms vilka ord som ska accepteras i Wordfeud.