En stor fördel med SMS-lån är att de hjälper dig att släcka bränder utan långa väntetider. De ser till så att du kan få tag på pengar nästintill omedelbart för att bland annat täcka oförutsebara utgifter, och detta är en av anledningarna till att svenskar ansöker om dem så flitigt. Det finns dock bra SMS lån och mindre gynnsamma varianter, så det är alltid en god idé att läsa på innan du ansöker om ett lån.

Inte lika strikta krav som hos andra lån

Vissa som inte har möjligheten att ta andra sorters lån vänder sig till just SMS-lån då kraven är relativt enkla att uppfylla. Du slipper att ha en hög inkomst för att få ta ett SMS-lån, och du behöver inte heller uppvisa någon säkerhet. Visst finns det till och med SMS-lån som delas ut till personer med betalningsanmärkningar.

När du tar ett SMS-lån bestämmer inte långivaren vad det är som du måste lägga pengarna på. Istället är det fritt fram för dig att besluta dig för vad beloppet ska användas till. Akuta utgifter, en resa eller kanske en ny mobil? Så länge du betalar tillbaka lånet i tid är beloppets användningsområden helt valfria.

Att ansöka om SMS-lån via långivare online

Du hittar inte SMS-lån genom att vända dig till en av storbankerna, utan det är istället långivare på nätet som gäller. Detta kan dock vara en positiv aspekt då du slipper långa möten med banken.

Allt du behöver göra är att fylla i en ansökan där du uppger vissa personuppgifter tillsammans med hur mycket pengar du vill låna. Var sedan inte förvånad om ansökan beviljas redan samma dag. Det lånade beloppet skickas över till ditt bankkonto och plötsligt har du mer pengar att röra dig med.

Kontrollera så att räntorna inte rusar iväg

En punkt som är av yttersta vikt att ha i åtanke är räntorna hos SMS-lån. Till skillnad från bland annat bolån kommer räntorna hos SMS-lån att vara mycket högre. Du har ju som sagt inte lika strikta krav att uppfylla när du tar ett SMS-lån, du uppvisar ingen säkerhet, du får pengarna omedelbart och det är tal om mindre belopp än hos bolån. Långivaren tar alltså en större risk när hen beviljar ett SMS-lån, så för att det ska vara värt besväret höjs räntorna en aning. Ta hänsyn till detta när du ansöker om lån.