Vi kan nog alla vara överens om att fysisk aktivitet i viss utsträckning är bra. Faktum är att det är en viktig grundpelare i vår hälsa, tillsammans med en bra kost bland annat. Dock tänker många att motion eller konditionsträning måste innebära intensiva löppass eller att man behöver ge sig ut på långa joggingrundor – men så behöver det inte vara. För vissa så blir belastningen av löpning näst intill skadlig, det kan i sin tur leda till att man blir frånvarande från träningen och att motivationen försvinner helt. Om det känns bekant så har vi ett utmärkt tips till dig och det är så enkelt som simning! Vi tänkte prata lite kort om några av fördelarna med att få sin motion genom att simma.

Det är skonsamt

En stor fördel med simning är att det är väldigt skonsamt för kroppen. I vattnet blir du näst intill tyngdlös och kroppen tar aldrig samma “smällar” som den skulle ha gjort om du till exempel är ute och springer på asfalt. Av denna anledning så lämpar sig simning väldigt bra för någon som skadat sig men ändå vill hålla igång, det kan även vara passande för äldre personer som vill träna men bör ta det försiktigt. Det passar självklart även för dig som bara vill hålla igång utan att ha skadat dig tidigare. Är du i början på din hälsoresa och behöver tips på vägen så kan vi rekommendera att läsa hälsobloggar på internet, du hittar garanterat något användbart tips. 

Träna flera delar av kroppen

Är du en person som gillar att hålla igång mest för hälsans skull så är simning för dig! När du simmar så tränar du flera delar av kroppen samtidigt som du jobbar på konditionen. Du slipper vandra runt på gymmet och hålla koll på en massa olika övningar och scheman för att träna olika muskelgrupper, plus att du får konditionen på köpet.