Som förälder kan det vara en utmaning att hitta nya och spännande sätt att knyta an till sina barn som också uppmuntrar till fysisk aktivitet. Här är 7 roliga och engagerande aktiviteter som hjälper till att bygga ditt band samtidigt som du håller dig både frisk och aktiv!

1. Åk på picknick: Packa med några nyttiga mellanmål, t.ex. frukt och grönsaker, smörgåsar eller sallader, och gå till parken och äta ute. Låt dina barn hjälpa dig att förbereda maten i förväg så att de kan vara med från början till slut.

2. Gå på vandring: Utforska naturen tillsammans genom att gå på vandring! Oavsett om det är i en lokal park eller ute i skogen är vandring både roligt och lärorikt. Dessutom är det bra träning för alla inblandade! Hitta de roliga aktiviteterna på den här sidan.

3. Trädgård tillsammans: Att plantera blommor eller grönsaker är inte bara roligt, utan det lär också dina barn om näring och växtvård. Det är också ett bra sätt att få dina barn utanför och bort från skärmar.

4. Ha en vattenballongkamp: Denna aktivitet är alltid en hit bland barnen! Fyll några vattenballonger i förväg så att de är redo när du kommer dit; se till att du har tillräckligt för alla.

5. Ta en cykeltur: Utnyttja det fina vädret genom att hyra cyklar eller ta med egna cyklar och cykla tillsammans runt i grannskapet eller på stigen i den lokala parken.

6. Gör en hinderbana: Bli kreativ genom att skapa en hinderbana av rockringar, filtar och andra hushållsartiklar. Uppmuntra dina barn att röra sig genom banan med olika tekniker, t.ex. krypa eller hoppa.

7. Gå till stranden: Gå ner till stranden och ha en dag med sandslottsbyggande och bad i havet! Dina barn kommer att älska att smutsa ner händerna och leka i vattnet samtidigt som de får lite D-vitamin.