Efter att ha fått barn glömmer par ofta att hålla sin relation stark och brinnande. Men det är viktigt att komma ihåg att lågan av kärlek och anknytning fortfarande behöver vårdas för att få en trygg och varaktig relation. Här är några tips för att hålla ditt förhållande levande och hälsosamt även efter att du har fått barn!

1. Ta tid för varandra: Det kan vara svårt att hitta tid när ni båda inte är upptagna med att ta hand om barnen. Men det är viktigt att ni avsätter lite kvalitetstid för varandra varje vecka. Oavsett om det är en dejtkväll eller en timmes pratstund över kaffe, se till att ni gör något speciellt tillsammans regelbundet. Allpressen meddelar att du kan gå på konsert, åka på picknick eller spa då och då.

2. Uttryck din kärlek och uppskattning: Ta dig tid att uttrycka din uppskattning för varandra på små eller stora sätt. Skicka dem en enkel “Jag älskar dig”-text eller lägg en kärleksanteckning någonstans där de lätt kan hitta den. Beröm dem för de små sakerna de gör under dagen och visa din beundran för alla deras ansträngningar att uppfostra dina barn.

3. Kommunicera öppet och ärligt: ​​Kommunikation är nyckeln i alla relationer, men speciellt när barn kommer in i bilden är det viktigt. Det är viktigt att vara öppen med era behov och känslor gentemot varandra så att ni kan förstå och stötta varandra bättre. Prata om ämnen som föräldrastil, behov av ensamtid eller hjälp i hemmet och eventuella ändringar eller justeringar som behöver göras.

4. Träna på egenvård: Att ta hand om sig själv först är viktigt när det gäller att hålla sin relation stark efter att ha fått barn. Se till att vila tillräckligt, äta hälsosamma måltider, träna regelbundet och ta tid för dig själv då och då.