Planerar du att åka på en lång roadtrip i sommar? Det är viktigt att förbereda resan i god tid, från att packa snacks till att göra bilen redo för resan. Denna artikel skrevs med inspiration från motortidningen, läs mer. Följ dessa enkla steg för att säkerställa att din bil är redo för en säker och problemfri resa på din nästa bilresa!

Börja med att städa och städa bilen

Dammsug det inre utrymmet och ta bort skräp som kan ha samlats över tiden. Torka av klädseln med ett milt rengöringsmedel, eller så kan du använda ett allt-i-ett rengöringsmedel/balsam för att hålla det snyggt. Det är också viktigt att rengöra vindrutan och rutor in- och utvändigt för att säkerställa en bra sikt under körning.

Kontrollera om bilen är fylld med nödvändig vätska

Kontrollera nivån på motorolja och växellådsolja samt nivån på kylvätskan i kylaren. Om någon av dessa vätskor är låga, fyll på med den typ som rekommenderas av fordonstillverkaren. Kontrollera också att alla vätskor (bromsar, servostyrning och spolarvätska) är fyllda till den idealiska nivån innan du kör iväg.

Kontrollera däck och bromsar

Se till att dina däck är ordentligt pumpade och har tillräckligt med slitbana för att åka framåt. Om du inte vet hur man kontrollerar däcktrycket, fråga en mekaniker som hjälper dig. Se också till att kontrollera att alla bromsbelägg är i gott skick innan du kör iväg.

Kontrollera strålkastare, signaler och vindrutetorkare

Det är viktigt att se till att alla ljus, signaler och vindrutetorkare fungerar som de ska innan du påbörjar din resa. Byt ut alla glödlampor som inte fungerar eftersom de är viktiga för säker körning på natten eller vid dåligt väder. Det är också viktigt att kontrollera skicket på dina torkarblad och byta ut dem vid behov.