Köpa parfym

Bra att tänka på när du köper parfym är kvaliteten på ingredienserna, doftens livslängd och priset. Kvaliteten på ingredienserna är viktig eftersom den avgör hur den doftar och hur länge den håller. När du letar efter en doft som håller hela dagen ska du leta efter ingredienser av hög kvalitet som kan stå emot svett, kroppsoljor och miljöfaktorer. Priset är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper parfym. Det finns märken som är dyrare än andra eftersom de använder högkvalitativa ingredienser, men det finns fortfarande prisvärda alternativ. Att veta när du ska handla och leta efter rabatter kan hjälpa dig att hitta den perfekta doften till ett bra pris. Slutligen är det viktigt att ta hänsyn till dina personliga preferenser när du väljer en doft. Ta hänsyn till vilken typ av vilken doft du tycker om och hur länge den håller på din hud. Om du gör lite research om noter, doftfamiljer och recensioner kan det hjälpa dig att hitta den perfekta parfymen för dig. Att handla parfym behöver inte vara överväldigande; kom bara ihåg att ha kvalitet, livslängd, pris och dina personliga preferenser i åtanke när du fattar ditt beslut.

Parfymer har tre olika doftnoter

  • Topnoter
  • Mellannoter
  • Bottennoter

Toppnoterna är det första intrycket som du får när du bär en parfym. De brukar ha lätta och uppfriskande dofter som citrus eller blommor. Mittnoterna är mer rundade och blandas med toppnoterna för att ge parfymen dess signaturdoft. Dessa kan innehålla kryddor, örter och träiga dofter. Bottennoten är grunden för en parfyms doft som dröjer sig kvar på huden i flera timmar efter applicering. Basnoter är vanligtvis djupa, jordnära dofter som bärnsten eller mysk. Att känna till dessa tre noter hjälper dig att välja ut vilken typ av doftfamiljer du föredrar och hur den reagerar på din kroppskemi

När du handlar parfym kan du försöka gå till varuhus eller skönhetsbutiker där de har testare tillgängliga så att du kan testa följande produkter innan du köper.

Med dessa tips kan du hitta den perfekta parfymen till rätt pris!