Om du funderar på att köpa eller sälja en fastighet är det ett absolut måste att hitta rätt fastighetsmäklare! Det är trots allt de som ska guida dig genom hela processen med att köpa/sälja bostad och hjälpa dig att få bästa möjliga resultat. Med den här kompletta guiden ger vi dig alla tips och tricks för att hitta den perfekta fastighetsmäklaren för dina behov – så att du kan vara säker på att veta att du är i goda händer när det gäller att leta efter ditt drömhus.

Undersök marknaden

Till att börja med är det viktigt att ta sig tid att undersöka vilka mäklare som finns i ditt område. Ta en titt på deras webbplatser, läs recensioner från tidigare kunder eller fråga dina vänner och familj om rekommendationer – detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka de mest erfarna och kunniga fastighetsmäklarna är. Detta kommer också att hjälpa dig att begränsa din lista över potentiella agenter.

Ta ett möte med dem

När du har identifierat några starka kandidater är det dags att träffa dem ansikte mot ansikte. Detta gör att du kan få en bättre känsla för hur agenten fungerar, så se till att ta med alla frågor eller funderingar som kan dyka upp under dessa möten. Var noga med att fråga om deras erfarenhet av den typ av fastighetsinvestering du är intresserad av (t.ex. småhus, lägenheter eller kommersiella fastigheter). Vi kan rekommendera Stenstadsmaklarna så du kan sålde via stenstads i Sundsvall.

Bedöm deras kommunikationsstil

Var noga med att vara uppmärksam på hur fastighetsmäklaren svarar på dina frågor och funderingar. Tar de sig tid att förklara saker i detalj? Är de snabba att svara på alla frågor du kan ha? Detta kommer att ge dig en bra indikation på hur bra de kommunicerar – vilket är otroligt viktigt när du ska ta ett så viktigt beslut.