Sedan 2007 har Familjefilm servat kunder i de Scandinaviska länderna med digitalitering av gamla minnen. Störst kundkrets finns i Sverige men Familjefilm har kunder även i de övriga länderna. Även om VHS-videoband är en stor nich får Familjefilm även in Smalfilm, sk Super-8 och olika typer av videoband från förr. 

Med en rikstäckande service där både privatpersoner, företag och offentlig förvaltning beställer en svarskartong och sänder in sina filmer, bilder och ljudinspelningar för digitalisering och överföring till moderna media som USB, Hårddisk, DVD/CD eller uppladdat på molnlagning, är Familjefilm väl etablerad bland kunderna.

När Familjefilm startades 2007 var DVD och CD det självklara valet för lagring av de överförda filmerna, men med tiden har såväl USB som hårddisk och numer vanligtvis även uppladdning i molntjänster som till exempel Dropbox blivit allt vanligare.

Familjefilm är en av få aktörer som har så brett utbud av tjänster att man klarar i princip alla format av äldre videokassetter, VHS, VHS-c, Hi8, Dv, Betamax, Super-VHS är exempel på format du kan sända in och få överförda.

Rädda dina minnen!

Dina dyrbara minnen har länge legat i källarens lådor. Det är dags att plocka upp dem, beställa en svarskartong och sända in dem till Familjefilm.

Låt dina minnen få nytt liv och dela dem med familj och vänner. Det är en otroligt uppskattad gåva att få ett exemplar av filmen från uppväxten.

Diabilder, fotonegativ och pappersfoton hanterar Familjefilm också och digitalierar dem till högupplösta digitala bilder du enkelt delar med dig av. 

Smalfilm, Super8, är de rullar som var vanliga på 40,50, 60 och även 70-talet. Man spelade in dem på filmrullar där bildrutor som spelas upp i högt tempo genererar en rörlig film. I regel var dessa ljudlösa men i färg.

Hos Familjefilm får du smalfilm digitaliserad i en Frame-by-frame-scanner som fotograferar varje bildruta var för sig och sedan i dator bygger ihop dem till en högupplöst, flimmerfri digital film.

VHS-c är samma format som VHS men i mindre kassetter. Oavsett du har VHS eller VHS-c digitalierar vi dem till dig och ger dem nytt liv.