Från singel till sambo, vad bör man fundera kring?

Flyttar man ihop med någon från ett ensamt hushåll till en sambo situation med två i lägenheten är det viktigt att tänka på en mängd olika faktorer för att få en harmonisk och tilltalande hem miljö. Möblerna är en central del i detta och det är därför viktigt att ta en god titt på det här området när man flyttar ihop.
Flytten från ensam till sambo kan vara både spännande och utmanande, särskilt när det kommer till inredning och möblering. Här är några tips som kan hjälpa dig och din partner att skapa en tilltalande och harmonisk hemmamiljö.

Diskutera era gemensamma mål och önskemål för inredningen: Innan ni flyttar in i nya lägenheten bör ni diskutera vad ni vill uppnå med er inredning och var ni vill sätta er budget. Detta kan vara en bra utgångspunkt för att avgöra vad ni behöver köpa och vad ni redan har som fungerar tillsammans.

Ett annat viktigt område att tänka på när det gäller möblerna är utrymmet i lägenheten. Om man har en liten lägenhet kan det vara svårt att ha för många möbler, så det är viktigt att se till att man har nog med utrymme att röra sig i. Detta gör det också viktigt att tänka på vilken storlek på möblerna man ska välja och vilka som är mest praktiska.

När det gäller färger och material på möblerna är det också viktigt att tänka på vad som kommer att fungera bäst i lägenheten. Mörka möbler kan göra en liten lägenhet att kännas trång och instängd, så det är viktigt om lägenheten är mindre att se till att man väljer ljusa och luftiga färger och material vilket ger en luftigare känsla i rummen. Om man flyttar in i en större luftigare lägenhet kan exempelvis mörkare möbelträslag som shesamträ passa bra in i vardagsrummet. Detta material är mycket robust och tåligt, vilket gör dem idealiska för en sambo situation där möblerna behöver klara av lite mer slitage än i ett ensamt hushåll.

Använd möblerna ni redan har: Det är lätt att vilja köpa nya möbler när man flyttar ihop, men det är ofta både bättre för miljön och plånboken att använda de möbler man redan har. Ta reda på vad som fungerar tillsammans och använd det du har så mycket som möjligt. Kanske kan ni köpa en ny tv bänk till vardagsrummet, men behålla vitrinskåpet och matsalsbordet för att spara pengar.
Allt behöver självklart ej vara klart vid inflyttningsdatumet, se det långsiktigt och ha en gemensam plan på hur ni tillsammans vill förnya och förändra Er inredning.

Välj en gemensam stil: Ett bra sätt att undvika konflikter är att välja en gemensam stil. Detta kan vara en kombination av era tidigare stilar eller något helt nytt. Välj en färgschema, möbelstil och accessoarer som ni båda är nöjda med.

Var öppen för förändring: Det är viktigt att vara öppen för förändring när man flyttar ihop. Vad som fungerade för dig som ensamstående, kanske inte fungerar för er som sambor. Välj möbler som kan användas på flera sätt och är lätta att omarrangera eller justera.

Dela på kostnaderna: När det gäller möblerna, kan det vara en god idé att dela på kostnaderna. Detta kan inkludera allt från inköp till installation och underhåll.
Planera möblerna noggrant:

Slutligen, före inköp, tänk igenom var ni vill placera möblerna i lägenheten och se till att ni har tillräckligt med plats. Ta också hänsyn till er livsstil och vardagliga behov när ni väljer möbler.